dimarts, 4 de març del 2008

Congrés dels Diputats






Aquí teniu unes quantes fotos de l'experiència del Model de Parlament Europeu en la seva fase nacional. Per una banda, teniu fotos de les artistes al costat dels lleons, una vista general del Congrés dels Diputats, una foto de l'interior de la sala on vam realitzar l'Assemblea, les fotos amb alguns companys de delegació i, finalment, les fotos de les heroïnes, esgotades després de la batalla. Moltes felicitats pel vostre esforç!

Globus a la Plaça de la Verge: Pel futur d'Europa


Els companys d'Anna, Lidón, Paz i Mª Jesús, també van anar a veure-les a les Corts Valencianes, i van participar en el llençament massiu de globus que es va fer a la Plaça de la Verge, mentre sonava l'himne d'Europa. Cadascun dels globus duïa enganxat un missatge amb un desig per al nostre futur.

Anna, Lidón, Mª Jesús i Paz





Com us dèiem en l'anterior entrada, elles van ser les nostres representants a les Corts Valencianes. Aquí us oferim quatre fotos: una en què Lidón fa el seu discurs en favor de les resolucions sobre la qüestió del sostre de vidre; una altra en què apareixen Anna de Pablo, MªJesús Puente i Paz Aránega; la tercera mostra a Paz en el seu discurs final sobre el tema que li havia tocat tractar a la sessió autonòmica "Els drets d'autor i la pirateria"; finalment teniu una foto de les Corts Valencianes, en l'acte de clausura.

Model de Parlament Europeu




El mes passat quatre de les nostres alumnes de Batxillerat participaven en el Concurs Model de Parlament Europeu, en què joves de tota Europa treballen durant uns dies com si fossin europarlamentaris. Van ser seleccionades en el Centre a partir d'un test sobre cultura europea. Cadascuna d'elles, Paz Aránega, Lidón Batalla, Anna de Pablo i Mª Jesús Puente, van haver de fer un treball sobre els següents temes: la pirateria i els drets d'autor; el sostre de vidre (sobre la situació de la dona en el món laboral); la integració dels immigrants al sistema educatiu i, finalment, l'escalfament global. La qualitat dels treballs determinava que poguessin participar en la primera fase autonòmica del programa. Totes quatre van ser seleccionades per l'organització i el mes passat feien camí cap a València: l'acte inaugural de la sessió es feu en el Conservatori de Llíria i l'Assemblea General, a les Corts Valencianes. Les seves intervencions, juntament amb les dels altres joves seleccionats d'arreu de la Comunitat, van ser clausurades per la Presidenta de les Corts i el Conseller d'Educació. Dels 90 alumnes participants, 12 podien arribar a la fase nacional. Dues de les nostres alumnes, Paz Aránega i Mª Jesús Puente, estaven entre els 12 seleccionats, nois i noies de tota la Comunitat Valenciana, que es reunien a Madrid amb altres joves seleccionats de la resta de l'Estat. L'experiència a Madrid va ser molt intensa, van descobrir el que és debatre i, sobretot, la dificultat de fer-ho quan no tots pensen com tu i es resisteixen a acceptar els teus arguments. Paz i MªJesús van demostrar que el més important per a elles era defensar amb convicció les seves idees, argumentant-les tan bé com fos possible, escoltant els altres; en cap moment no van fer ús del seu torn de paraula només per l'ànsia de fer-se veure, sinó perquè creien que en aquell moment havien d'intervenir i fer una aportació necessària per al debat. Així ho van valorar també els professors acompanyants (també de tot l'Estat) i els membres de l'organització, que les van preseleccionar per participar en la fase internacional. Després d'una dura entrevista telefònica en anglès, Paz participarà en la sessió parlamentària que es realitzarà a Estocolm i a Bratislava, i en la que haurà de debatre íntegrament en anglès amb estudiants de tota Europa. Sort!