dilluns, 26 de març del 2007

Jaime García Serrano, el calculista dels 5 rècords guinness











Interrompem la documentació sobre les jornades culturals per informar-vos d'una visita important al nostre institut; es tracta de Jaime García Serrano, calculista matemàtic que compta amb 5 rècords Guinness i que ja va a per al sisè. Dilluns 26 i dimarts 27 de març ens mostra les seves tècniques de memòria i concentració per arribar a calcular algoritmes, arrels quadrades, tangents... Tot un prodigi.

Cançons de dones i per a les dones (jornades culturals)














Mª José Bernat va tenir el bon ànim de preparar tot un seguit de cançons fetes per dones i sobre dones per escoltar-les, analitzar-les i cantar-les amb tot l'alumnat de primer d'ESO. TOT UN ÈXIT!!

dijous, 22 de març del 2007

Concurs de cartells sobre la dona




D'acord amb el lema de les nostres jornades culturals, l'alumnat de l'IES Politècnic també es va animar a participar en un concurs de cartells en format digital sobre el dia de la dona. Esperem rebre aviat bones notícies sobre el resultat del concurs; en qualsevol cas, ja va ser divertit participar-hi. L'exposició virtual dels cartells de tots els participants la trobareu en la següent pàgina web: http://www.stes.es/expovirtual/album/index.html. Aquí us presentem les fotos d'alguns dels treballadors del Poli!!

El robot del Politècnic!!


Què us penseu? En les jornades culturals fins i tot vam tenir robot!! Poca broma: els alumnes d'Electricitat-Electrònica han treballat de valent per construir un robot capaç... (no us ho perdeu!!)... de seguir un recorregut tot sol! Desitgem molta sort als nostres companys, que presenten el robot a concurs! Segur que tenen moltes possibilitats de fer-se amb el primer premi!

Màster per la Pau de la UJI











Durant les jornades culturals, vam aprofitar el Màster per la Pau que ofereix la UJI. Estudiants estrangers que estan en la Universitat de Castelló durant algun semestre o per un curs sencer expliquen als estudiants de secundària coses sobre els seus països. Al Politècnic van visitar-nos vuit d'aquests estudiants.








1. El dijous 8 de març 6 estudiants van explicar-nos la situació de la dona als seus països. Us els presentem a continuació:
1.1. Claudia Arely Donis de Guatemala.




1.2. Arcenio Castillo Colindres de Guatemala.




1.3. Rina Eunice Castillo Candanedo de Panamà.




1.4. Liliana Carbajal de Mèxic.




1.5. Martin Hernández Medina de Mèxic.




1.6. Said Bahajin del Marroc.




L'experiència va ser molt valuosa per a tots els que vam poder estar en la xerrada perquè vam poder conèixer de primera mà altres realitats diferents a la nostra. A més, tots ells van exposar d'una manera molt amena i impactant.








2. El divendres 9 de març vam atrevir-nos a convidar dos estudiants que ens van parlar tot el temps en anglès; aquí us els presentem:




2.1. Ishak Mia de Bangladesh.
2.2. Meera A B Nabulsi de Palestina.




Bangladesh i Palestina són ara països molt més pròxims per als qui van gaudir de la seva xerrada. Eren, a més, gent molt dinàmica, que per a trencar el gel va fer jocs en anglès amb els alumnes. Una de les nostres alumnes va fer també de traductora als seus companys en aquells moments en què costava més seguir l'exposició.








UNA EXPERIÈNCIA A REPETIR!!

dimarts, 20 de març del 2007

Imatges dels millors actors i actrius de Castelló







Carmen Eixarch, directora de la Zapatera Prodigiosa




L'alumnat de 4t va conquerir el cor del públic amb aquesta representació que va ser possible gràcies a la dedicació i l'esforç de Carmen Eixarch, qui ha dinamitzat els escenaris de Castelló despertant vocacions entre els joves i les joves del Politècnic.

dimarts, 13 de març del 2007

Diferents moments de "La zapatera prodigiosa"







Representació de "La zapatera prodigiosa" al Poli (jornades culturals)


Una de les actrius principals, mirant al públic des de la seva finestra, obra dels alumnes del Cicle de Fusta i Moble del nostre Institut!!

dilluns, 12 de març del 2007

"La zapatera prodigiosa", de Lorca, amb alumnes del Poli


Amb Carmen Eixarch, els alumnes de l'optativa de teatre van escenificar "La zapatera prodigiosa", de Lorca, tot un prodigi d'interpretacions!!

diumenge, 11 de març del 2007

Tuning al Politècnic
















Els cicles formatius de l'IES Politècnic també es van mobilitzar aquests dies: per exemple, la família d'Automoció va mostrar als alumnes del Centre els alerons que havien pintat en els seus tallers, per on els van fer un recorregut.

"Tothom té dret a l'educació"


Mans Unides també va visitar l'IES Politècnic per fer aquesta xerrada, intentant conscienciar els alumnes de la importància de l'alfabetització com a base per als canvis socials.

Ioga al gimnàs del Politècnic


Les activitats van ser tan variades que fins i tot vam tenir una sessió de ioga al gimnàs de l'Institut; se'n va encarregar Belén, professora de fusta i també professora de ioga. L'estat de relaxació a què arribaren els alumnes potser va ajudar perquè fossin unes jornades tranquil·les, en què els alumnes van poder fer moltes coses sense revolucionar l'institut més del compte.

"L'infinit matemàtic", xerrada de José Aymerich


José Aymerich, professor de matemàtiques de la UJI, va convocar els alumnes i les alumnes de batxillerat per il·lustrar-los sobre l'infinit matemàtic, en una conferència que no va ser només científica, perquè també incloïa moltes referències filosòfiques.

Lectura continuada de l'obra de Laura Gallego


Des del primer dia vam intentar tirar endavant la idea de llegir entre tots l'obra de Laura Gallego, De finis mundi; Laura Gallego és una autora valenciana, d'uns trenta anys d'edat, que té molt d'èxit entre el jovent pels seus escrits de fantasia, en la línia de El senyor dels anells. Agraïm a tot l'alumnat i el professorat que va participar en aquesta experiència la seva dedicació; esperem que d'aquí no molt la pròpia Laura Gallego pugui visitar-nos.

Col·loqui amb l'escriptora Roser Barrufet


El dimecres 7 de març va visitar-nos l'escriptora Roser Barrufet, qui després de parlar-nos de la seva experiència com a escriptora i com a dona, va participar, juntament amb alumnes i professores, en la taula rodona que portava per títol: "El treball dins i fora de casa". Tots i totes van quedar molt satisfets amb l'experiència; en acabar, Roser Barrufet va regalar-nos un exemplar de cadascun dels seus llibres, que alumnes romaneses de seguida van demanar per a llegir-los durant la Magdalena. La màgia dels llibres es propaga entre els nostres joves!!

Matemàgia: la màgia dels nombres


Una altra de les activitats de les jornades va ser la conferència-espectacle de Francisco Álvarez, professor de matemàtiques de la UJI que va fer flipar a tothom amb els seus trucs de màgia; després dels trucs, Francisco explicava la lògica matemàtica que permetia cadascun dels jocs. La gent sortia al·lucinada de la xerrada!!

Jornades culturals-acte d'inauguració de la biblioteca







El dimecres va ser el gran dia: inauguràvem les jornades culturals sobre lectura i feminisme amb la inauguració oficial de la biblioteca de l'Institut. Com sabeu, la vam remodelar completament, gràcies al premi que vam guanyar en el Concurs Nacional de projectes de Biblioteca que convoca el Ministeri d'Educació. En l'acte, vam convocar tots els que havien fet possible que ara disposem d'una biblioteca amb molts recursos: per una banda, els alumnes i professors de fusta que van construir tot el mobiliari; per altra, com a representants de tots i totes els que hi han col·laborat, Josep Andreu, autor del projecte guanyador, i Javier Llop, qui s'ha encarregat durant anys de catalogar els llibres i el material audiovisual. El Director, Carlos E. Zapater, va fer el discurs inaugural i fa guardonar els participants abans esmentats amb plaques on el Centre agraeix l'esforç que cadascun d'ells han posat. Hi assistiren, també, representants de l'AMPA, Carmina i Marisol, i la coordinadora de biblioteques de l'Ajuntament de Castelló, Maria Traver. Moltes gràcies a tots i totes.