dijous, 22 de març del 2007

Màster per la Pau de la UJI











Durant les jornades culturals, vam aprofitar el Màster per la Pau que ofereix la UJI. Estudiants estrangers que estan en la Universitat de Castelló durant algun semestre o per un curs sencer expliquen als estudiants de secundària coses sobre els seus països. Al Politècnic van visitar-nos vuit d'aquests estudiants.








1. El dijous 8 de març 6 estudiants van explicar-nos la situació de la dona als seus països. Us els presentem a continuació:
1.1. Claudia Arely Donis de Guatemala.




1.2. Arcenio Castillo Colindres de Guatemala.




1.3. Rina Eunice Castillo Candanedo de Panamà.




1.4. Liliana Carbajal de Mèxic.




1.5. Martin Hernández Medina de Mèxic.




1.6. Said Bahajin del Marroc.




L'experiència va ser molt valuosa per a tots els que vam poder estar en la xerrada perquè vam poder conèixer de primera mà altres realitats diferents a la nostra. A més, tots ells van exposar d'una manera molt amena i impactant.








2. El divendres 9 de març vam atrevir-nos a convidar dos estudiants que ens van parlar tot el temps en anglès; aquí us els presentem:




2.1. Ishak Mia de Bangladesh.
2.2. Meera A B Nabulsi de Palestina.




Bangladesh i Palestina són ara països molt més pròxims per als qui van gaudir de la seva xerrada. Eren, a més, gent molt dinàmica, que per a trencar el gel va fer jocs en anglès amb els alumnes. Una de les nostres alumnes va fer també de traductora als seus companys en aquells moments en què costava més seguir l'exposició.








UNA EXPERIÈNCIA A REPETIR!!